website Bib Sint-Niklaas

klik hier om de website van de Bib te bezoeken

donderdag 11 augustus 2016

bewijzen te boek


"Wie vaak boeken leest, leeft langer"

Bron: Sciencedirect.com

 
 
Dat lezen ontspannend werkt, je concentratievermogen vergroot en je woordenschat verrijkt, dat staat vast. Maar een onderzoek van Yale University School of Public Health heeft nu uitgewezen dat boekenwurmen ook langer zouden leven. Door vaak met je neus in de boeken te duiken, zou je gemiddeld tot twee jaar winnen.
Het Amerikaanse onderzoek van Yale University School of Public Health heeft aangetoond dat personen die per week gemiddeld 3,5 uur boeken lezen 17% minder kans hebben om te sterven over een periode van twaalf jaar. Wie daarentegen meer leest dan dit gemiddelde, zou dit percentage zelfs kunnen opkrikken tot 23%.
Het onderzoek maakte deel uit van het nationaal gezondheidsonderzoek bij 3.635 deelnemers en richtte zich deels specifiek op de effecten van het lezen van boeken op de levensduur. In vergelijking met personen die nooit een boek in handen nemen, zouden boekenwurmen hun levensduur met 23 maanden of ongeveer twee jaar kunnen verlengen. Verrassend genoeg gaat dit niet op voor personen die evenveel tijd besteden aan het lezen van kranten of tijdschriften.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten