website Bib Sint-Niklaas

klik hier om de website van de Bib te bezoeken

donderdag 26 juli 2012

stripleesgroep De Ronde van Sleen

In het kader van het project ‘Jawaade! Marc Sleen 90’ organiseert de Leeslamp, de leesgroep van de Bib, een gelegenheidsavond rond strips, gecombineerd met een geleid bezoek aan de Sleen-tentoonstelling. Gratis. Inschrijven verplicht (voor 10 september).
Marc Sleen maakte voor Het Volk van 1947 tot en met 1964 een cartoonreeks waarin dagelijks een rit van de Ronde van Frankrijk op humoristische wijze werd samen-gevat. Tijdens deze avond exploreren we aan de hand van 3 strips het thema van La Grande Boucle in het brede striplandschap. U leest vooraf onderstaande albums, die we onder begeleiding zullen uitdiepen. Tijdens deze avond plannen we ook een geleid bezoek aan de Marc Sleen-tentoonstelling.
De 3 titels:
  • De Teenloze Adelaar - Lax
  • Coppi - Davide Pascutti
  • Pantani – het einde van de piraat - Rizzo & Bonaccorso
De leesgroep vindt plaats op dinsdag 18 september 2012 van 20u tot 22u in de Bib. Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Wie een exemplaar via de Bib wil ontlenen, schrijft zich best tijdig in want er zijn slechts 10 exemplaren beschikbaar.
Inschrijven vóór 10 september 2012: bibliotheek@sint-niklaas.be, telefonisch via 03 760 47 60 of aan de balie van de Bib.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten