website Bib Sint-Niklaas

klik hier om de website van de Bib te bezoeken

maandag 18 juni 2012

And the IMPAC Dublin Literary Award 2012 goes too...

De winnaar van de IMPAC Dublin Literary Award 2012, zie eerder bericht in de blog van de Leeslamp is bekend! EN het is niet Jennifer Egan met A Visit from the Goon Squad, niet Karl Marlantes met Matterhorn of Willy Vlautin met Lean on Pete geworden, maar de Britse schrijver John McGregor met Even the Dogs, zijn derde roman. Die was voor de prijs voorgedragen door de M.I. Rudomino State Library for Foreign Literature in Moskou.
In Even the Dogs, een uitgave van Bloomsbury, wordt het lichaam van een overleden alcoholist door de gemeentelijke diensten naar zijn crematie begeleid. Terwijl overdenken enkele daklozen, alcoholisten en drugsverslaafden aan de hand van zijn levensverhaal hun uitzichtloze bestaan op straat. De internationale jury prijst de roman als ‘een onbevreesd experiment dat tot in het kleinste detail de levens in beeld brengt van een groep verslaafden in hun dagelijkse speurtocht naar een schuilplaats, naar alcohol of drugs. In deze meesterlijke vertelling wisselt het perspectief voortdurend tussen de verschillende outcasts die steeds weer struikelen en vallen in hun pogingen zich te bevrijden van hun verslaving, van het dakloos zijn en van de impulsen die alle goede intenties weer te niet doen.’
Voor deze editie van International IMPAC Dublin Literary Award waren door 162 bibliotheken en bibliotheeksystemen in 45 landen in totaal 147 romans voorgedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten