website Bib Sint-Niklaas

klik hier om de website van de Bib te bezoeken

zondag 8 januari 2012

Costa Book Awards


Voor de lezers die na het lezen van Post voor mevrouw Bromley niet genoeg krijgen van dramatiek, ontroering en schone letteren tegen de achtergrond van de eerste wereldoorlog.
De Costa Award in de categorie biografieën ging niet naar Claire Tomalin met haar uitmuntende Dickensbiografie (in het Dickens jaar 2012!) maar naar Matthew Hollis die zeker een verrassende winnaar genoemd mag worden.
In “Now All Roads lead to France” reconstrueert Hollis de laatste vijf jaren in het leven van veelschrijver en journalist Edward Thomas die door een ontmoeting met de jonge Amerikaanse dichter Robert Frost de dichter in hem voelt ontwaken. In een mum van tijd schrijft hij een oeuvre bij elkaar dat bescheiden was van omvang maar de brug sloeg tussen traditie en moderniteit in de Engelse poëzie. Zijn gedichten zijn tegelijk toegankelijk van inhoud en modern van vorm. Het Engelse landschap is zijn grote thema. Edward Thomas sneuvelde in 1917 in de buurt van het Franse Arras. “Een dramatisch en ontroerende eerste biografie van een dichter door een andere dichter” luidde het oordeel van de jury. (bron: cobra.be)
Meer weten over de costaprijzen: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten